Anmeldelse Musik Pop Soul

Mere mørk pop-melankoli fra Maggio

Veronica Maggio: ‘Den första är alltid gratis’ (Universal Music)

Siden den svenske soul-pop sangerinde Veronica Maggio debuterede i 2006 og lagde store dele af verden ned to år senere med sit største hit ‘Måndagsbarn’ har hun haft min fulde opmærksomhed. Med sin vedvarende hang til en lyd der har Motown-esque rødder i 1960’erne er Maggio noget nær det tætteste bud Sverige har på en alternativ Amy Winehouse.

‘Den första är alltid gratis’ er femte studiealbum fra Veronica Maggio og udkom faktisk for over et år siden. Det kastede fire vældig effektive singler af sig: titelnummeret, ”Ayahuasca’, ‘Vi Mot Världen’ og ‘Dom sa!’. Men nu spices det op med 2 nye bonus tracks i Spotify. Generelt er udgivelsen en overdådig buffet af personlige popsange man får lyst til at gå tilbage til. Ligefremme og ligetil men samtidig også krøllede og kantede. Eksempelvis den meget sarte og skrøbelige ‘Gjord av sten’, der har haft svært ved at forlade mit system – lyt i Spotify: https://open.spotify.com/track/1B1aIjVgrWzc7maJU1PfI0

Sammenlignet med Maggios tidligere udgivelser er dette album lidt mere mørkt og ærligt. Lidt tydeligere i udtrykket. Lidt mere her og nu. Og sjovt nok med et særdeles stærkt drive i sig, selv om meget af materialet er centreret om melankoli. For vemod er ingen hæmsko når de gode sange står i kø for at komme til. Til dem hører de to nye kompositioner ‘Galaxen’ og i særlig grad sommerhittet ‘Hotellet’ – lyt i Spotify: https://open.spotify.com/track/1mqTu9Wz0nYOahJXd7vd0h som lynhurtigt har fundet vej til min sommerplayliste i Spotify ‘Summer Sounds’.

Se Youtube videoen til ”Den första är alltid gratis’: https://youtu.be/YPXAwdKJPwQ

5 Stars (5 / 5)