Anmeldelse Musik Pop Rock

Harry & kammertonen

Harry Styles: ‘Harry Styles’ (Columbia Records/Sony Music)

Britiske Harry Styles hænger One Direction kostumet i skabet og springer mod alle odds ud som seriøs fuldblods pop-rock solist. Styles er ifølge Spotify den 40. mest spillede kunstner i verden i øjeblikket med henved 20 millioner månedlige lyt. Ikke sært, for han har fat i den lange ende med sit banebrydende bud på hvordan popmusik anno 2017 skal skrues sammen. Debutalbummet overrasker positivt på flere fronter med 40 minutters majestætisk, magisk og pragtfuld pop-rock.

Førstesinglen, den storladne hymne- og glam-agtige ‘Sign Of The Times’, har i snart 2 måneder hærget i radioen og det skønt det er et nummer på næsten 6 minutter. Sangen er i min optik selvskreven til opløbet om Årets Bedste Popsang. 

Lyt i Spotify: https://open.spotify.com/track/5Ohxk2dO5COHF1krpoPigN

Se videoen på Youtube: https://youtu.be/qN4ooNx77u0

Flere af de ialt 10 sange tåler sammenligning med det stærkeste materiale fra både Oasis og Coldplay. Men mere end noget andet giver albummet genlyd af 70ernes David Bowie (‘Sign Of The Times’), T-Rex (‘Carolina’) og John Lennon (‘Woman’). Queen og Elton John har ligeledes sneget sig om bord som skjulte passagerer på jomfrurejsen. 

Harry Styles fungerer vokalt og udtryksmæssigt rigtig godt i de hårdere numre. Dog brænder han ekstra effektfuldt igennem i akustisk gear på andensinglen, den Beatles-inspirerede, ‘Sweet Creature’ der præsenterer ham som lige dele følsom og transparent – lyt i Spotify: https://open.spotify.com/track/5kRPPEWFJIMox5qIkQkiz5 Harry Styles får på albumafrunderen ‘From The Dining Table’ luftet sit indie-gen der har fællestræk med bl.a. José González’ ‘Heartbeats’: https://open.spotify.com/track/1IF5UcqRO42D12vYwceOY6

Det bliver interesant at se om Harry Styles kan stå solistdistancen. Om han vil være i stand til at følge op på det meget overbevisende debutalbum og om han kommer til at lave en såkaldt ‘Robbie Williams’ i årene der kommer.

5 Stars (5 / 5)