Anmeldelse Musik Pop Rock

New wave nostalgi

Blondie: ‘Pollinator’ (BMG)

Blondie med Debbie Harry som den altopslugende gallionsfigur er tilbage som New York pop-punkens ukuelige pionerer. Det er lyden af nostalgi og New Wave der ikke vil forgå, når Harry bestøver de 11 nye sange på ‘Pollinator’.

På dette Blondie’s 11 originalalbum åbnes ballet med den uimodståelige, uafrystelige ‘Doom Or Destiny’ (Feat. Joan Jett på backing vokal) der rummer en reminiscens af deres gamle hit ‘Dreaming’. Førstesinglen ‘Fun’ er et energisk, party-pumpet, disco-drevet nummer der appellerer til natklubbens ekstatiske dansegulv. Her har Blondie samarbejdet med David Sitek fra TV On The Radio. I den efterfølgende ‘My Monster’ kikker sang-co-writer Johnny Marr forbi som gæsteguitarist.

Det man først og fremmest kunne frygte var, at det hele ville forekomme en kende krampagtigt. At Blondie insisterede på at være ung med de unge. Men det sker bare ikke. På det punkt foretager ‘Pollinator’ et klogt træk. Albummet lyder, skarpsindigt produceret af John Congleton, både tilstrækkeligt som et klassisk Blondie udspil og spræller samtidig pga. de samarbejdspartnere bandet har allieret sig med for at afsøge nyt territorium. Det er fx. ekstra tydeligt i et nummer som Sia’s ‘Best Day Ever’ og især i den personlige favorit, andensinglen ‘Long Time’, hvor der hentes assistance fra Dev Hynes. Sangen lyder som en hel håndfuld Blondie kompositioner reduceret til én hit-potent essens. Lyt med i Spotify: https://open.spotify.com/track/6Pt9gKCvcb970sLaTXhld1 og se videoen på Youtube:  https://youtu.be/gaL-G9zVxzk  
På samme måde kan nummeret ‘Already Naked’ bryste sig af at være noget af en øreorm. Lyt i Spotify: https://open.spotify.com/track/1HVMP8KRjmWA7b126bH80r

‘Pollinator’ er 45 minutter med fremdrift og retrorockende gå-på-mod som mangt et moderne band kunne tage ved lære af. For Blondie bevarer gejsten og gnisten med høj bannerføring og uden af ramme noget der tilnærmelsesvis minder om 40-års krisen.

4 Stars (4 / 5)