Anmeldelse Musik Pop Rock

Tendens til turbulens

Fløjl: ‘1981’ (Ameridana Music/Gateway Music)

Kvintetten Fløjl (Mikkel Sørensen: keyboards, Ole Jeppesen: trommer, Klaus Møller: Guitarer, Ronny Gregersen: bas og Peter Hegård: vokal og sangskrivning) har på deres fjerde udgivelse perfektioneret det gamle men genopståede vinylalbumkoncept. 10 sange på 41 minutter, hvor der i det aktuelle tilfælde for det meste excelleres i florlette, fængende og filmiske popsange. Popsange med udgangspunkt i skæbnefortællinger hvor tekstsiden står stærkest og sætter aftryk. Også selv om, eller måske netop fordi, tematikken er både tung, trist og tankekrævende.

Der spilles stil- og skråsikkert ud med førstesinglen ‘1981’, der er et brændemærket radiohit – lyt med i Spotify: https://open.spotify.com/track/01uFE05wuPnwNpdWuJvwMc

Se også videoen til ‘1981’ på Youtube: https://youtu.be/4GdPmAg6ciY

Den bliver fulgt op af endnu et es i form af andensinglen ‘Annas Rum’. Begge sange er hvirvlende tilbageblik på en svunden tid, hvor endeløse parcelhuskvarterer dannede rammen om et liv præget af løse ender. En fortid, som stadig giver anledning til flere spørgsmål end svar. I de efterfølgende titler er der i flere rundgange, riff og refrainer venlige vink til komponistkollegerne i Love Shop mens Gnags (‘Laura talte om en flod’), Malurt (‘Husk mig med ømhed’) og Gasolin (‘Bjarne Fra Kommunen’) heller ikke har levet forgæves. 

Ulykkeligvis holder albummets høje sangstandard ikke mere end knap 50% af den samlede spilletid. Men når Fløjl lever legesygen helt ud, lader spilleglæden råde og alle parader falde rammer de en særegen nerve der er svær at negligere. Eksempelvis i den umiddelbart lidt undertippede ‘Må jeg tage dig med’ – lyt med i Spotify: https://open.spotify.com/track/0q5ja1Je8kCMXQJwHTmNBT 

Heldigvis overlever hovedparten af numrene på en umiddelbarhed der er en direkte konsekvens af albummets korte indspilningsproces over en weekend. Men det er et faktum at der undervejs opstår en tendens til turbulens i originaliteten.

3 Stars (3 / 5)