Anmeldelse Disco Funk Musik Soul

Funky fætter

Jamiroquai: ‘Automaton’ (Virgin/EMI Records/Universal Music)

Singer/songwriter Jay Kay (J.K.), bedre kendt som Jamiroquai, har holdt en mindre kunstpause på syv år siden 2010’s ‘Rock Dust Light Star’. Det har gjort ham godt at sætte en stopklods i karrieren, for den evigtunge 47 årige playboy er vendt tilbage med fornyet kraft. Og hvad betyder et frikvarter fra poppen, når man har syv udgivelser og et samlet salg på rundt regnet 26 millioner albums på sit ajourførte CV.?

Der er egentlig ikke ændret radikalt på recepten siden debuten ‘Emergency On Planet Earth’ fra 1993. Der er stadig tale om et slidstærkt miks af soul, funk og disco. Den fremdrivende slags der kan få enhver fest til at koge. Flere af Jamiroquai’s største hits går faktisk under betegnelsen ‘floorfillers’. Altså den type sange der kan fylde ethvert dansegulv til bristepunktet.

Stilen er finpudset, toptunet og kun et par parametre er justeret på ‘Automaton’. Færre guitarer og flere boblende synthesizers. Men hvad der end kan spores af forandringer må de siges at være rent kosmetiske. Jamiroquai beviser sit værd som funky fætter i en af albummets første singler, den friske ‘Cloud 9’ https://open.spotify.com/track/3ZY9kQ2q0X1II2tiKW6ALQ. Samtidig står der sprayet sommerferie og lyse nætter henover både ‘Superfresh’ https://open.spotify.com/track/63LV2QbQ2tvynkr4JcakCM og ikke mindst ‘Hot Property’ https://open.spotify.com/track/5tVPEj86PZDkB500j8btfM.

Se videoen til Cloud 9′ på Youtube: https://youtu.be/fVMtKQMAZqw.

På tekstfronten udforskes især temaerne omkring den omsiggribende teknologi og deraffølgende forringelse af menneskelig interaktion. Alt sammen pakket ind i elegant eksekveret electro-funk der må siges at være Jamiroquai’s kendemærke.

12 sange og 57 minutter fyldt med potentielle floorfillers og fest-favoritter.

3 Stars (3 / 5)