Anmeldelse Bossa nova Jazz Musik Vokal jazz

Cool cover girl

Simone Kopmajer: ‘Good Old Times’ (Lucky Mojo Records)

Den østrigske jazzsangerinde Simone Kopmajer synger med sin krystalklare, køligt tonede røst på fejlfrit engelsk. Hun har på flere forudgående udgivelser fundet sin egen niche: opfindsomme udgaver af kendte standards og popsange. Som oftest placeret i ‘lounge’ området. Hun optræder derfor på en del compilation albums fx. Republica Café Cool Jazzy hvor hun synger sin version af Prince’s ‘Kiss’: https://open.spotify.com/track/2URinGfTg08OaITsgkFRJW

På det aktuelle album ‘Good Old Times’ er scenariet ligeledes cover versioner – deraf måske titlen. Dog med undtagelse af egenkompositionen ‘Reality’: https://open.spotify.com/track/2lWCeEGNH6JmGctetrwSoA

Der er tale om 47 mageløse minutter fordelt på 11 numre.

Der lægges ud med en charmetrold af et nummer, ‘Till There Was You’. Den er hentet fra den gamle musical ‘The Music Man’, men er nok bedst kendt med The Beatles: https://open.spotify.com/track/3DVVFAgYZxEYWs1pmoxlOl

Dernæst følger en stribe meget afvekslende fortolkninger af andres sange. Fx. ‘Lost In Love’, oprindelig et 1980’er hit for det australske soft rock band Air Supply. En sejt swingende ‘Heart Of Gold’, Neil Young’s klassiske 1972 komposition. Fra cirka samme periode, 1971, stammer ‘Have You ever seen the rain’ fra Creedence Clearwater Revival’s repertoire. Og et yderligere skridt tilbage i tiden giver os 1969 sangen ‘The First Of May’ der har plads i The Bee Gees’ bagkatalog. Van Morrison’s bryllups-evergreen fra 1989 ‘Have I told you lately’ har ligeledes sneget sig ind i sætlisten.

Kopmajer har allieret sig med en håndfuld habile musikere i form af: guitarist: Jean-Paul Bourelly, pianist (+ additional keyboards) Paul Urbanek, bassist: Jamaaladeen Tacuma, trommeslager: Reinhardt Winkler og cellist: Margaretha Deppe.

De gode gamle dage groover i bedste velgående i selskab med Simone Kopmajer og band.

4 Stars (4 / 5)