Anmeldelse Jazz Musik Pop Swing Vokal jazz

Jazz & Swing på tysk

Roger Cicero: ‘Glück ist leicht – Das Beste Von 2006-2016’ (Sony Music)

Roger Cicero var en tysk jazz- og swingsanger. En af de største og mest succesfulde croonere Tyskland har set og hørt i nyere tid. Han slog for alvor sit navn fast i internationalt regi da han repræsenterede Tyskland ved Eurovision Song Contest 2007 med sangen ‘Frauen regier’n die Welt’ https://open.spotify.com/track/1mPCxdc4hpJ8r2qPnyMYcW. For præcis et år siden 24. marts, 2016 døde han alt for tidligt, 45 år gammel, af en hjerneinfarkt. Det blev tabet af en alsidig artist der var virtuos såvel i pladestudiet som på livescenen. Det dokumenterer dette posthume opsamlingsalbum med al tydelighed. 26 tracks – 14 fra studiet og 12 koncertoptagelser. Fuld valuta for pengene i 1 time og 49 minutter.

I albummets første halvdel beriges vi med studieindspilninger der bevæger sig fra melodiøs pop-country i ‘Glück ist leicht’ over guitarbåren ballade-pop i ‘Eine Nummer zu gross’ til lighters-in-the-air hymnen ‘In diesem Moment’.

Dog er det i Ciceros sidste live indspilninger at han skinner og klinger klarest igennem som performer. Bl.a i numrene fra Frank Sinatra hyldest albummet (udgivet november 2015) ‘Cicero Sings Sinatra – Live in Hamburg’: ‘I’ve Got A Crush On You’ og ‘My Way’.

Roger Ciceros særkende var at han kunne få det tyske sprog til at svinge. Den stringente syntaks og distinkte diktion blev opløst og fik nærvær og nerve i hans mund. Det høres især i uptempo sangene ‘Alles kommt zurück’, ‘Geboren’ og den afsluttende ‘Murphy’s Gesetz’ der blev et af hans helt store hits.

Albummets fineste og mest intense øjeblik findes i en cover-version af Stings ‘I was brought to my senses’ https://open.spotify.com/track/6Jer3BppCF8srGCyH7K011 der demonstrerer hvor dygtig en sanger og fortolker Cicero var – også på den sprogmæssige udebane.

4 Stars (4 / 5)