Anmeldelse Jazz Koncert Musik Vokal jazz

Førsteklasses crooner – andenklasses koncept

Curtis Stigers with The Danish Radio Big Band: ‘One More For The Road’ (Concord)

‘One More For The Road’ er mestendels et plagiat, en hyldest til men samtidig også en kraftig reduceret udgave af ‘Sinatra At The Sands’ albummet fra 1966. Der er skåret ca 40 minutter af den originale 2LP’s spilletid, så vi er nede på sølle 33 minutter. Det er vel det man kan kalde det oprindelige album koncept og format. 10 sange fordelt på vinylens A og B side. Cool og old-school skal det være.

Okay, facts: 7 ud af 10 sange fra sætlisten er hentet fra den legendariske ‘Sinatra At The Sands’, der blev indspillet live i The Copa Room på Sands Hotel & Casino, Las Vegas, 1966. De 3 sange der falder udenfor 1966 repertoiret er ‘Summer Wind’, ‘They Can’t Take That Away From Me’ og ‘The Lady Is A Tramp’. Måske ikke specielt konsekvent, når man ser på hvor stringent man har lagt sig op ad Sinatras ‘The Sands’ cover lay-out og design…

Stilen er rendyrket bigband-swingjazz med en førsteklasses crooner i front: Curtis Stigers. Stigers er suverænt syngende og swingende. Han er den fødte entertainer – charmerende og underholdende og man fornemmer hans klare kærlighedsforhold til og med DR Big Bandet. De har det simpelthen sjovt sammen og smitter positivt af på hinanden. DR Big Bandet spiller både stramt og rytmisk nuanceret.

Jeg har haft fornøjelsen af at opleve koncerten som disse optagelser er taget fra to gange. Begge gange i DRs store Koncertsal. Mht koncertmateriale vil mange sikkert mene, at det er i orden at skumme fløden, så vi kun får det bedste af det bedste. Men jeg må indrømme at skuffelsen meldte sig anden gang jeg oplevede koncerten, for der var så godt som ingen repertoire fornyelse at spore i forhold til året forinden. Det må der rådes bod på når der findes så meget godt at vælge ud fra. Forhåbentlig er programmet revideret i forbindelse med dette års koncertrække: 4.1. Vejle, 5.1. Aarhus, 6.1. Aalborg og 7. – 8.1. København.

Et smart koncept kræver større konsekvens.

2.5 Stars (2.5 / 5)