Anmeldelse Jazz Musik Vokal jazz

I Lampes ånd

Søren Lampe: ‘Slow & Sentimental’ (Gateway Music)

Indspillet for ca 1 år siden og udgivet i efteråret 2016 får denne udgivelse min fulde opmærksomhed i starten af 2017.

Jeg spillede cd’en som baggrundsmusik til mine jule- og nytårsfester, men det blev hurtigt umuligt at lytte til den som harmløs muzak. Og som sådan fortjener dette helstøbte album heller ikke at blive opfattet.

Med Søren Lampe er der uden tvivl tale om en født crooner der har tjek på indlevelse, interpretation og intensitet i sit sangforedrag. I The Great American Songbook repertoiret klarer han sig uforligneligt i sange som ‘The folks who live on the hill’, ‘Don’t go to strangers’ og ‘The nearness of you’. Men han træder specielt i karakter på egenkompositionen ‘In a quiet world’ der viser ham som en eminent sangleverandør og ordsmed. ‘November Song’ skrevet sammen med Per Gade står ligeledes positivt ud ligesom ‘Perfectly blue’, der helt og holdent er Lampes egen avl. Hans tilgang til tekst og melodi er primært med fortolkning i højsædet, sekundært kommer skønsang. Det er sjældent og rart at høre en sanger der ikke lefler for lange, holdte toner men går efter det tørre, essentielle, kommunikative udtryk. Det gør indtryk!

Søren Lampe er i dette crooner projekt omkranset af en regulær a-kæde af jazzmusikere: Søren Møller (piano), Morten Lund (trommer + perkussion), Thomas Ovesen (bas), Per Gade (guitar), Peter Fuglsang (alt sax og bas klarinet) og Mathias Heise (chromatic harp). De følger på smukkeste vis Søren Lampe på vej og helt til dørs.

Materialet er både langsomt og sentimentalt, men aldrig kedeligt og langtrukkent når det kommer forbi Søren Lampes stemmebånd. Her får alle albummets 10 bidrag en ordentlig én på lampen i Sørens forunderlige fortolkningscentrifuge.

5 Stars (5 / 5)