Anmeldelse Jazz Musik

Mere bas

Jens Jefsen. ‘A Secret Sigh’ (Gateway Music)

Kontrabassisten Jens Jefsen har så godt som altid haft rendyrket charme i ascendenten i sit kreative basspil. I året der samtidig markerer hans 70 års fødselsdag charmerer han atter med endnu en udgivelse, det 9. instrumentale solo-album i rækken, hvor de mange års erfaring og tæft for det melodiske munder ud i 12 originalkompositioner. Alle arrangeret af Jefsen selv.

Der er hentet kompetente gæstemusikere ind fra nær og fjern, så kontrabassen omkranses af vellyd. Bl.a og måske tydeligst hørbart i de to numre hvor bandoneon-spilleren Christian Gerber medvirker, ‘Bashtag’ og ‘Crying Time’. Cellist Maria Edlund skinner også flot igennem på et enkelt nummer ‘Behaviour Modification’ og pianisten Hans Esbjerg (bl.a kendt fra Den Danske Salmeduo) får fin plads med sit keyboard i ‘Benefit of waiting’ og titelnummeret ‘A Secret Sigh’. I alt består gæstelisten af 9 fremragende og top musikalske personligheder.

Albummets achilleshæl er måske netop at Jens Jefsens gennemgående, genkendelige kontrabaslyd synes at være sekundær, sine steder endda tertiær i forhold til den vrimmel af medspillere der bidrager på de i øvrigt selv-producerede tracks.

Angsten for ‘for meget bas’ har muligvis taget over. For denne lytter sidder i hvert fald tilbage med et ønske om mere bas. Det får vi forhåbentlig lov til at få i mange år fremover, som i åbningsnummeret, den uimodståelige ‘How You Like Your Egg’ (Lyt med i Spotify): https://open.spotify.com/track/6UWTz9sB1uTmwseAqWPgD6

Utrolig smuk booklet forside. Et maleri af Stine Rye Jefsen.

3 Stars (3 / 5)