Anmeldelse Bossa nova Jazz Musik Pop Vokal jazz

Ikke mange missere fra Misen/Backhausen

Misen & Backhausen: ‘Misen & Backhausen’ (Promote it)

Misen & Backhausen er lig med Misen Groth på vokal og Thor Backhausen på accordion, piano og orgel. Et frodigt musikalsk makkerskab hvor musikken er komponeret af Thor Backhausen (tre numre i samarbejde med Engelina Andrina Laarsen) og lyrikken er af Misen Groth, Hans Kragh-Jacobsen, Charlotte Backhausen og Anna Lia Bright.

De to hovedpersoner har fundet sammen om deres fælles passion og interesse for musik. Fællesmængden består mestendels af jazzy bossa, blues og ballade inficerede kompositioner. Albummets 10 bidrag bærer præg af 80’er bandet Matt Bianco (med sangerinden Basia i front) og Misen Groths smukke stemme har samtidig reminiscenser af countrysangerinden Shelby Lynne. Gode referencer der beviser at der ikke lefles for tidens trends og musikalske modeluner.

Misens vokal er mere intens og nærværende end nogensinde før. Måske fordi hun siden sit 35. år har taklet en sclerose diagnose. Det fornemmes at hun med årene har fået en ekstra veludviklet sans for at dosere og destillere sine sanglige virkemidler til det mest essentielle og vedkommende udtryk. Og dét gør indtryk.

Sangene er klassiske og tidløse, rundet af Thor Backhausens rutinerede hænder. Selv et instrumentalnummer som ‘Sordina’ står meget stærkt på albummets sætliste.

Den høje standard holdes stort set hele albummet igennem, hvor højdepunkterne findes i håndfulden: ‘Love is Okay’ – lyt med i Spotify: https://open.spotify.com/track/13exvqRvLMpkgMJeV6VqOb, ‘Always Dancing’, ‘Blue into Blue’, ‘Song For You’ og ‘Let Go’.

Ikke mange missere fra Misen og Backhausen.

4 Stars (4 / 5)