Anmeldelse Jazz Musik Vokal jazz

Sange med en sjette sans

Ninna Milner: ‘Songs For Sentient Beings’ (WiMi)

Sanger & komponist Ninna Milner er på banen med en halv snes sansede og sanselige sange. Sange der især dyrker tematikken omkring kærligheden og klimaet. Sange med tankevækkende tekster, skrevet med en skarp pen af Christine Bojsen Træden. Sange der placerer sig lunt og godt i old school jazzstandard genren, men vel at mærke alle er nykomponerede og af egen avl.

Albumåbneren ‘Let Me Be Your Favorite Song’ er meget repræsentativ for stilen og lægger flot fra kaj i et repertoire der er lettilgængeligt og lytteværdigt. Lyt med i Spotify: https://open.spotify.com/track/5EGEAgFn9bbr6Ln1q6J71q Charmerende og iørefaldende er også ‘Back To Wellington’ der har reminiscenser af såvel country som cabaret. Sang- og stilmæssigt lægger Ninna Milner sig i slipstrømmen på de danske jazz divaer som Sinne Eeg, Sidsel Storm og Malene Kjærgaard, for blot at nævne tre. Uheldigvis er hendes engelske diktion og udtale sine steder en anelse tvivlsom, men det udvikler sig hen ad vejen til et kært karakteristika og hænger fornuftigt sammen med det samlede udtryk.

På den aktivistiske sang ‘Dear Humans’, en pendant til poppens ‘We are the world’, får Ninna Milner besøg af 6 kompetente sangere der spreder deres vokale guldkorn ud over et nummer der ikke hører til albummets stærkeste. Det er som om det falder udenfor den stringente røde tråd der ellers løber gennem de resterende sange. Tilbage på sporet er Milner & Bojsen Træden, smukt og rørende, med rejsebeskrivelser fra Vietnam i ‘Hoi An’.

The Sustainable Orchestra bestående af: Mads Søndergaard: grand piano + accordion, Tomas Raae: kontrabas, Janus Templeton: trommer og percussion, Regin Fuhlendorf: guitar + banjo, Dan Hemmer: orgel + moog og Annmaré Soffi Petersen: violin er garanter for at løfte samtlige sange til et højt niveau. En sang om mennesker på flugt, ‘When The Boat Comes In’ fortæller om den basale menneskelige værdi der ligger i at være åben, imødekommende, rummelig og gæstfri. Her viser det sig for alvor at Christine Bojsen Trædens digtning kan noget helt specielt med hensyn til at tegne fintnuancerede billeder der egner sig til at blive sat i musik.

Ifølge pressemeddelelsen kan vi, pga et meget frugtbart samarbejde, forvente en volume 2 fra Ninna Milner og Christine Bojsen Træden. Det er der god grund til at glæde sig til.

4 Stars (4 / 5)