Anmeldelse Country Musik Pop

Symbiotisk Søster Sound

Rebekka Thornbech: ‘Wanderlust’ (Gateway Music) – Udkommer 3.6.

Den danske sangerinde og sangskriver Rebekka Thornbech er et levende og livsbekræftende bevis på at den danske countryscene ikke står i stampe. Det markerer hun med sit andet album ‘Wanderlust’, hvor man mødes af en forfriskende fællesmængde af Tamra Rosanes, Ester Brohus og i særlig grad Dorthe Gerlach. Rebekka Thornbech er i besiddelse af en røst der brænder rigtig godt igennem. F.eks. på førstesinglen ‘We Got Time’ der fortjener masser af radio airplay, trods sin tunge tekst om tabubelagte temaer som angst og depression. Lyt med i Spotify: https://open.spotify.com/track/2YZXgU9gocF6REOMYTL9He

De 10 egenkompositioner på albummet bevæger sig ind og ud at country, Americana, roots og bluegrass med et twist af nordisk tristesse. Med andre ord er der tale om nordisk country anno 2016. Helt specielt ved udgivelsen er de usædvanligt smukke og stærke korharmonier som supplerer Rebekkas lead vokal. De leveres, nærmest symbiostisk, af hendes to yngre søstre Hannah og Emma Sommer og betyder at lydbilledet opleves meget komplet og helstøbt. Tankerne ledes uvilkårligt hen på både The Judds og ikke mindst Dixie Chicks. Producer og co-writer, Kristian Martinsen, har ligeledes en stor del af æren for at det samlede resultat lyder så overbevisende.

Det fornemmes tydeligt, at de fleste af albummets sange udspringer af en to måneder lang inspirationstur og dannelsesrejse til countrymusikkens hovedstad, Nashville. Deraf albummets titel: Wanderlust (rejselyst). Særligt rørende og vedkommende bliver det i kompositionen ‘Sail Away’, skrevet om og til Rebekkas afdøde morfar, hendes friheds- og frimodsforbillede, der sejlede på de syv verdenshave og endte som cowboy i de svenske skove.

Rebekka Thornbech har én gang for alle kastet Melodi Grand Prix kåben af sig og fremstår med sine fængende, forførende og uafrystelige sange som en fuldblods countryartist der hører til i den absolutte a-kæde.

Se og hør hende live ved bl.a. Tønder Festival d.25.-28.8.

4 Stars (4 / 5)