Anmeldelse Musik Pop Rock

Fabulerende, fragil Fevre

Henrik Fevre: “A Summer Can Change Everything’ (Matchman Records). Udkommer 29. Oktober

Aalborgensiske Henrik Fevre har et nyt stille, sart, minimalistisk og eftertænksomt album på gaden.

Fevre er en rutineret vokalist med adskillige udgivelser bag sig, bl.a som frontmand i det internationalt anerkendte rock/metal-band Anubis Gate samt 3 solo pop albums. Nu forsøger han sig i et anderledes fragilt regi, spartansk akkompagneret, primært arrangeret for vokal og klaver.

Resultatet lander et spektakulært sted mellem pop ballade og moderne klassisk kompositionsmusik og vækker stærke minder om såvel Rufus Wainwright som akustisk Gangway.

Der er tale om en meget smal udgivelse, der fortjener opmærksomhed pga. den satsning det involverer at kreere et værk der i den grad vil have svært ved at få airplay på en hvilken som helst radiostation, fordi musikken er så u-kategorisérbar. Dyb respekt for det.

Personligt er jeg solgt til det drømmende, fabulerende udtryk som Henrik Fevre excellerer i. Det er kompositioner der emmer af og hviler på erfaring, integritet og et bevidst ønske om at tænke udenfor boksen. Lyt eksempelvis til ‘Dreams and compromises’ hvor Fevre letter tonalt og rammer en melankoli og inderlighed der er både autentisk, rørende og overbevisende.

Mest af alt er albummet en rutschebanetur gennem 12 forskellige sindsstemninger og livsstadier. En oplevelse af meditativ karakter, der bedst nydes i total ro med høretelefoner og benene oppe.

Som sådan er de i hvert fald blevet anmeldt her.

4 Stars (4 / 5)