Anmeldelse Musik Pop Soul

Superstar in spe

Lianne La Havas: “Blood” (Warner Music)

I 2012 brød Lianne La Havas lydmuren med debutalbummet ‘Is Your Love Strong Enough?’. Lige siden har hun haft min fulde opmærksomhed og især nummeret ‘Au Cinema’ var uafrysteligt og findes stadig på flere af mine feel-good playlister.

3 år senere kan Lianne bryste sig af at være Prince protegé. Hun gæstede på hans seneste album ‘Art Official Age’ og han spillede en intimkoncert i hendes stue i London. Hun er uden tvivl en superstar in spe.

Albumtitlen ‘Blood’ refererer til familie, rødder og ophav og i modsætning til debuten er grundstemningen gladere, lettere og mere udadvendt, hvilket bl.a. førstesingle og albumåbner ‘Unstoppable’ vidner godt og grundigt om. Et track som ‘Green & Gold’ omhandler La Havas’ London opvækst med en jamaicansk mor og græsk far og opstod i kølvandet på en identitetsrejse til Jamaica. Den sommer-inficerede ‘What You Don’t Do’ – lyt med i Spotify: http://open.spotify.com/track/4mityPmJpqtHea3y9qZLg6 – er catchy som bare pokker og har været i heavy rotation på min personlige playliste sommeren over. En elegant sang med budskabet om at romantik ikke nødvendigvis handler om de store armbevægelser.

Rigtig rørende er Lianne i den vuggevise-agtige ‘Wonderful’ der oser af forholdet-er-slut tristesse.

Erykah Badu – Amy Winehouse – Laura Mvula – Corinne Bailey Rae …. vær parat til at kunne udtale navnet Lianne La Havas før din nabo.

I denne omgang matcher stemmens skønhed og kompositionernes kvalitet dog ikke helt hinanden som på debuten.

4 Stars (4 / 5)