Anmeldelse Jazz Musik

45 magiske minutter med Mimi

Mimi Terris: ‘Flytta Hemifrån’ (Calibrated)
En blændende svensk blanding af Alice Babs, Monica Zetterlund (Edda Magnason) og Lisa Ekdahl. Men den store forskel på de nævnte damer/divaer og Mimi Terris er af Mimi skriver alt sit materiale selv. Samtlige 12 numre, 45 magiske minutter, er af egen avl og bevæger sig indenfor fællesmængden af swing (‘Flytta Hemifrån’ + ‘Skeden Och Kråkan”), jazz (‘En Paradvåning’), bossa nova (‘Kânner dig vel’ + ‘Besa’ + ‘Kärlekens Bokslut’), viser (‘I drömmen’ + ‘Dansa Min Docka’), cabaret (‘Tango i det djupa’) og blues (‘Om Kvinnan’). Retrojazz er måske en meget betegnende benævnelse.
Allerede på sit debutalbum fra 2012 ‘They say it’s Spring’ havde Mimi Terris et godt, gedigent greb om de jazzede elementer som hendes musikproduktioner er baseret på. Men på dette hendes andet album er det slut med at fylde om med lånte Amerikanske standards, for Mimi er selvforsynende til et komplet album med opsigtsvækkende originalkompositioner.
Som klassisk konservatorieuddannet i København er det en fryd at høre hvor rutineret og overbevisende hun boltrer sig med det særdeles kompetente og kapable orkester. Bl.a. Mårten Lundgren (trompet), der ligeledes har arrangeret musikken, i ‘En Paradvåning’. Mimi Terris har en sjælden glød og tilstedeværelse i sin stemme og hendes forbilledlige behandling af det svenske sprog forekommer fuldkommen fortryllende og forførende. Eksempelvis ‘ Varde ljus’ der intensiveres af Mattias Carlsons elegante sax spil.
Jeg smelter langsomt men sikkert når jeg hører Mimi’s dybtfølte vokal og indsmigrende melodi i den 40’er-schlager-inficerede ‘Om jeg ger mig’ – ja, jeg overgiver mig betingelsesløst. Lyt med i Spotify: http://open.spotify.com/track/7w6SCPzcQk6A8Ntpw8zyxG
Mimi flytter hjemmefra og, forudsiger jeg, direkte ind i danskernes hjerter.
Oplev hende live på det nyåbnede Korsbæk på Bakken hvor Mimi optræder hele foråret og sommeren.

5 Stars (5 / 5)