Anmeldelse Jazz Musik

Brillante brasilianske beats

Steen Rasmussen Quinteto Featuring Paulo Braga: ‘Presenca’ (Stunt Records)

Forårs- og sommertid er lig med samba, karneval og brasilianske musiktilstande på gader og stæder. Jeg kan ikke forestille mig en mere velegnet og veloplagt optakt end Steen Rasmussen Quinteto’s ‘Presenca’.

Albummet emmer non stop af ønsket om at forene den brasilianske saudade (= sørgmodig hjemve) med den nordiske melankoli. Dette sker bl.a. på eksemplarisk vis i nummeret ‘Melankolia’ hvor den brasilianske sangerinde og superstjerne Joyce er på gæstevisit og deler vokaltjansen med den ellers glimrende gennemgående sanger/sangskriver/guitarist i Steen Rasmussen Quinteto, ligeledes brasilianske Leo Minax. Facit på bundlinjen er raffineret, jazzet, brasiliansk, smittende, sydamerikansk musik med et nordisk twist.

Lyt til mere og andet med SRQ i Spotify: http://open.spotify.com/album/6fumqpGJRNSp61s25ABhPY

Men den altoverskyggende feature er uden tvivl ‘The Father Of Brazilian Drums’ Paulinho (Paulo) Braga, der er hovedårsagen til at albummet fungerer maksimalt med et flydende, overlegent brasiliansk swing. Paulo Braga er repræsentant for en sjælden, særegen spillestil der er både underspillet og fantastisk funky på samme tid, hvilket især ‘Na Lapa’ er et tydeligt bevis på.

Tak til Statens Kunstråd for at have bakket projektet op med et legat der muliggjorde at den faste, forrygende bandbesætning: Steen Rasmussen (piano & keys), Leo Minax (guitar & vokal), Lis Wessberg (trombone/basun), Fredrik Damsgaard (bas) og Jacob Andersen (perkussion) kunne drage til Rio De Janeiro for lidt over et år siden, for at indspille med Paulo Braga.

Toppen af kransekagen er desuden, at den svenske sangerinden Josefine Cronholm lægger vejen forbi og strør sin gyldne røst generøst ud over titelnummeret ‘Presenca’.

Sommeren er sparket seriøst i gang med Steen Rasmussen Quinteto. En stjerne til hvert velspillende bandmedlem.

5 Stars (5 / 5)