Urban Music

Rap er byens musik, og rap er nok den genre, de fleste med rytme i blodet kaster sig ud i, når de forsøger sig med musikken. Urban Music er en del af rap, som dyrkes af mange upcoming unge mennesker og bands, som måske kan skabe sig et navn.

Urban Music har rødder i de store byer, hvor der er kvarterer, der har deres eget særpræg. Måske med etniske grupperinger, bestemte erhverv og bestemte religioner, og mange unge bruger urban music som en måde at udtrykke deres livssituation på rent kunstnerisk.

Musikken som identitetsskabende element

Musikken som identitetsskabende element - Urban Music

Urban music er for mange unge et element, som er med til at skabe identitet i deres liv, og musikken bliver et redskab på vejen til at udtrykke sine følelser, holdninger og måske frustrationer. Og på den måde bliver urban music også noget, der skaber fællesskab i de grupperinger, hvor den dyrkes.

Som navnet siger, er urban music et byfænomen, og er du med på den genre, er du måske også med på det smarteste, når det gælder om at komme hurtigt rundt i byen: Med en elcykel kommer du hurtigt rundt i dit hood, og kigger du på en elcykel test, har du mulighed for at finde den bedste cykel til dine behov og til din pengepung.

Rap og dermed urban music er de sidste 30 år gået fra undergrund til mainstream, og for mange unge er rap en mulighed for at skabe deres egen rytme, udtrykke sig selv og skabe deres egne udsagn i stedet for at være passive modtagere af andres. Man siger, at i 1980’erne var det DJ’en, som satte rammer for begivenhederne – med rap og urban music er det de unge selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *