Krautrock – den psykedeliske musik

‘Krautrock’ er en betegnelse, som engelske journalister fandt på for at karakterisere tysk, psykedelisk musik i 1960’erne, og det var næppe venligt ment. Men genren har vist sig levedygtig, og fra de første spæde takter af det, der også er blevet kaldt for kosmisk musik, går der en lige linje til store navne som Kraftwerk, Can og Neu!, så krautrock har sat sit præg på vores opfattelse af musik også i dag.

Elektronisk musik

Krautrock er musik, som i høj grad har ladet sig inspirere af alt det, man kan gøre med elektroniske instrumenter og nogle også noget, der ikke har med instrumenter at gøre. Kraftwerks shows er for eksempel i høj grad præget af lys og tekniske effekter, som underbygger den markante musik.

Det er speciel musik, som måske også kalder på specielle måder at se på tilværelsen på. Hvad med for eksempel at søge en ekstra partner til sit forhold? Det kan man for eksempel gøre på datingsitet Victoria Milan, hvor man kan finde ekstra adspredelse til sit liv.

I dag dyrkes den psykedeliske musik af mere eller mindre kendte bands også i Danmark. Blandt andet Mythic Sunship, som er på vej frem og i dag ses som en form for bannerførere for den moderne psykedeliske rock i Danmark. Andre danske bands i denne genre er ‘Papir’ og Le Guess Who. Samlet set må man nok sige, at man skal have en god indsigt i den moderne rock for at have et dybt kendskab til disse bands, men det er ganske sikkert, at vi vil høre meget mere til dem i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *