Astrid Engberg – ung musiker på vej op

Hun er ikke så kendt, men har været på den musikalske scene i en håndfuld år: Astrid Engberg, som indtil nu blandt andet har optrådt på den eksklusive festival Heartland, som desværre som så mange andre har aflyst for 2021, og hun har optrådt på en hav af natklubber som DJ.

Sidste efterår udgav hun sit første fuldlængde album med navnet Tulpa, og det går under genrebetegnelsen ‘Nordic Soul’.

Blev kvæstet i ulykke

Blev kvaestet i ulykke - Astrid Engberg - ung musiker på vej op

Astrid Engberg har haft afbrydelser i sin optræden, fordi hun i 2006 blev kvæstet ved en trafikulykke. Hun kom til skade på cykel og slog sit hoved voldsomt. Det satte begrænsninger på, hvor meget hun kunne optræde, og de første år efter ulykken var hun helt væk fra scenen.

Hendes musik placeres i en blandet genre mellem elektronisk jazz, hip hop, soul og klassisk musik og er kendetegnet ved en mørk tone. I sin karriere har hun flere gange optrådt i Frankrig, hvor hendes musik i den grad er faldet i smag. Hun mener selv, at det skyldes, at den matcher franskmændenes egen opfattelse af deres land og historie som noget, der blandt andet i kraft af kolonihistorien også rummer dunkle og mørke sider. I Danmark har hun i højere grad skullet forklare den stil, hun har valgt at spille i.

Astrid Engberg reagerer blandt andet på en lidt rigid opfattelse af, hvad ny musik er: Hun har i et interview sagt, at man kun bliver opfattet som rigtig, hvis man har trommer og guitar, men for hende er musikken fuldt ud gyldig, også hvis den er rent elektronisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *